El centre està tancat des de diumenge. Foto: Ajuntament

Una vintena d’usuaris de la residència Can Comelles d’Esparreguera que estan vacunats amb les dues dosis s’han contagiat de coronavirus. El brot es va detectar diumenge i, de seguida, el centre es va tancar. Dels vint contagiats, només vuit van presentar símptomes i tres d’ells van haver de ser traslladats a l’hospital, tal com ha informat l’alcalde Eduard Rivas aquest migdia en una roda de premsa telemàtica. Dos dels usuaris ingressats a l’hospital ja han pogut tornar a la residència, on passaran la quarantena, mentre que el tercer continua ingressat per una altra patologia, segons l’alcalde.

El brot s’ha produït a l’àrea de Can Comelles que es coneix com a residència vella i que es troba aïllada de la residència nova. Des que es van detectar els contagis, s’han fet tests d’antígens a usuaris i personal i, de moment, no hi ha hagut cap nou positiu. Davant d’això, s’ha decidit traslladar els usuaris negatius de la residència vella a un altre geriàtric, concretament un de l’Hospitalet de Llobregat. Respecte als dotze casos que en un primer moment van ser asimptomàtics, Rivas ha detallat que alguns avui han presentat “febrícula”.

El batlle ha admès que el que ha passat és “estrany”, perquè Can Comelles, com totes les residències, va completar la vacunació d’usuaris i personal contra el coronavirus el mes de febrer. Ara el Departament de Salut de la Generalitat està investigant l’origen d’aquest brot i contempla diverses possibilitats. El més probable, tal com ha explicat Rivas, és que el primer contagi es produís en una visita familiar o en una sortida d’un usuari, però també caldrà comprovar si s’ha introduït una nova variant del virus al centre.

“Traurem conclusions importants”, ha dit l’alcalde sobre la recerca de l’origen del brot, alhora que ha instat a no oblidar la salut emocional dels residents, que es veurà encara més tocada sense les visites familiars.