Imatges com aquesta de 2019 no es podran repetir enguany. Foto: Ajuntament

La marxa contra la violència masclista s’havia convertit, en els últims tres anys, en el gran acte de protesta del 25N a Abrera. Centenars de persones recorrien els carrers del municipi per rebutjar aquesta xacra i conscienciar la resta de la població, alhora que oferien una mostra de suport a les víctimes. L’associació Abrera contra la Violència de Gènere i l’Ajuntament, que s’encarregaven d’organitzar aquest i més actes, han preparat enguany un 25N adaptat a la pandèmia però igualment reivindicatiu.

L’entrada del barri del Rebato serà l’escenari de la lectura del manifest del Dia internacional contra la violència masclista, que es gravarà i es publicarà a la xarxa. “També decorarem una olivera amb els noms de totes les dones assassinades aquest any”, detalla la presidenta d’Abrera contra la Violència de Gènere, Anna Díaz, que recorda que “els feminicidis són la punta de l’iceberg” del masclisme.

L’entitat i el consistori també han posat en marxa la iniciativa ‘The End, posa fi a les violències masclistes’, que proposa enviar un vídeo “de denúncia i prevenció”, de màxim tres minuts, per afavorir el “paper actiu, participatiu i creatiu de la ciutadania”, segons l’Ajuntament. Els participants rebran una mascareta amb el lema ‘Abrera diu prou’.