La UGT creu que Can Rubió és el centre amb més violència. Foto: Ajuntament

Els treballadors del Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) de Can Rubió denuncien una “situació insostenible d’inseguretat”. En una roda de premsa, el responsable de la UGT per als centres de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Pedro González, va dir que a Can Rubió és on es produeixen “les agressions més greus” i on hi ha la pitjor “situació de descontrol”.

González, que va fer públiques les queixes del sindicat el dia 8 de maig, va explicar a l’ACN que “gairebé el 40% de la plantilla està de baixa, la majoria per estrès”, i que molts dels suplents que han treballat al centre ja no hi volen tornar, “perquè passen por”. Davant d’aquesta situació, la UGT acusa la DGAIA de “deixadesa” vers els treballadors i la vintena de menors ingressats.

Segons fonts municipals, arran d’aquesta situació, l’Ajuntament d’Esparreguera ha fet arribar una queixa formal al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i a la DGAIA. En el text, el consistori reclama més recursos per al centre de Can Rubió i demana explicacions. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials Bàsics, María Vallejo, ha deixat clar a l’emissora municipal que no hi ha cap tipus de comunicació periòdica amb els responsables de la DGAIA: “És lamentable la falta d’informació que patim”.

Per la seva banda, i per fer front al problema, la DGAIA assegura que “està tramitant un nou contracte per incrementar la cobertura del personal de seguretat”, segons informa l’ACN.