El concurs per a la gestió del centre es podria obrir el gener. Foto: Ajuntament

Pas endavant per desencallar d’una vegada per totes el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell, inaugurat fa més de cinc anys. El Departament de Treball de la Generalitat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert una consulta pública amb els empresaris del sector de l’automoció per definir els criteris que han de regir la licitació de l’equipament. En un comunicat, el departament ha dit que vol “ajustar els plecs” a les propostes del sector i que treballa perquè “les empreses interessades presentin les seves ofertes el mes de gener”.

De fet, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ja va anunciar a finals de juny que al llarg del mes de juliol es faria la consulta que s’ha posat en marxa ara, a finals d’octubre. En aquell moment, també va dir que tornarien a licitar el CFPA aquesta tardor, mentre que ara la previsió més optimista situa la licitació al gener. Tot plegat, després del fracàs que es va produir el novembre de l’any passat, quan el concurs per gestionar el centre va quedar desert després que cap empresa s’hi presentés.

Aquest camí ple d’entrebancs i retards ha fet que un equipament ambiciós, que havia d’acollir uns 14.000 alumnes i convertir-se en l’espai de referència de l’automoció al territori, encara no compleixi la funció per a la qual va ser construït. En aquest context, el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) va aprofitar la primera reunió amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per avisar que aquesta és “l’última oportunitat” per arrencar el projecte i aconseguir que ocupi “el lloc que li pertoca dins el sector de l’automoció a Catalunya”, tal com va recollir l’ACN. Tremosa també s’ha reunit recentment amb l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, per desencallar el futur del centre.