Ana Fernández marcarà l’inici de la programació. Foto: Marzo Producciones

El Teatre Núria Espert ja ho té tot preparat per donar el tret de sortida a una nova temporada que s’escriu en femení: la gran majoria dels espectacles programats entre gener i juny estan protagonitzats i/o dirigits per dones.

N’és un exemple El lunar de Lady Chatterley, l’obra en què l’actriu Ana Fernández dona vida a Constance Chatterley, que s’haurà de defensar d’una demanda imposada pel seu marit davant d’un tribunal format únicament per homes. Aquesta proposta, dirigida per Antonio Gil, marcarà l’inici de la temporada el pròxim dissabte 25.

Entre les propostes teatrals també destaquen Lapònia, de Cristina Clemente i Marc Angelet, i Solitud, l’obra més coneguda de Caterina Albert (que signava com a Víctor Català), aquest cop dirigida per Alícia Gorina. Per al públic infantil, hi ha programada la versió de Sopa de pedres de la companyia Engruna Teatre, entre d’altres.

Pel que fa a l’aposta musical, la popular cantant Sole Giménez reivindicarà les compositores femenines coincidint amb el 8 de març, mentre que, ben entrada la primavera, Dàmaris Gelabert farà feliços els més petits. No faltarà la ració imprescindible de dansa, a més del monòleg d’Antonia San Juan, Mi lucha.

TORNA EL FESTIVAL ZERO
Per tercer any consecutiu, Sant Andreu celebrarà el Festival Zero, que busca animar els joves a anar al teatre. Els dies 13 i 14 de març, el Núria Espert acollirà tres espectacles: dos teatrals –Rebota rebota y en tu cara explota i Els dies mentits– i un de circ, sota el títol Peix.