Tot plegat també afecta la plantilla de Can Comelles. Foto: Ajuntament

La secció sindical d’UGT a l’Ajuntament d’Esparreguera ha denunciat recentment en un comunicat “la negativa constant del govern municipal a la possibilitat de recuperar el dret al cobrament del 100% de les retribucions en cas de baixa per malaltia comuna”.

En canvi, des de l’equip de govern matisen que el 2018, quan van començar les negociacions al respecte, van proposar als sindicats acceptar-ho “amb una condició: establir un màxim de jornades de baixa que, si se superaven, farien tornar a la situació actual”. Diuen, però, que els sindicats no van voler negociar cap llindar: “Van dir que o tot o res”.

“Anys enrere hi va arribar a haver 13.000 jornades de baixa”, argumenten des del consistori, i titllen aquesta xifra d’inassumible. Els números no coincideixen amb els que esmenta UGT, que parla de 4.000 jornades, l’equivalent a “un 5,2% d’absentisme”. De fet, en el mateix text, el sindicat acusa la regidora de Recursos Humans, María Vallejo, de no valorar la feina dels treballadors municipals i de “donar per fet que són una colla d’aprofitats”. Aquestes declaracions han fet que els membres del govern s’aixequin de la taula de negociació: “El comunicat és inadequat i inapropiat, manipula la realitat i fomenta la crispació”, opinen des de l’Ajuntament, que nega les acusacions a Vallejo. Les converses es reprendran a partir del dia 22.

TEMPORALITAT I OPOSICIONS
UGT també critica l’alta temporalitat que hi ha a la plantilla municipal, que és del 60%. L’Ajuntament també considera que és “molt elevada” i afirma que la llei els obliga a reduir-la un 8%. La manera de fer-ho és a través d’oposicions, un procés que només podrà evitar el personal major de 60 anys. El sindicat no hi està d’acord i, en tot cas, creu que caldria prorrogar-les, però el consistori recorda que s’ha esgotat la moratòria que va començar el 2017 i que no es pot allargar més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram