La pandèmia impedeix que es repeteixin imatges com aquesta. Foto: Ajuntament

Sant Andreu de la Barca és un d’aquells municipis acostumats a acomiadar l’estiu per la porta gran amb la celebració de la seva festa més grossa. Però la pandèmia del coronavirus ha obligat a renunciar a molts costums, sobretot aquells que comporten aglomeracions. És per això que, aquest dijous, l’Ajuntament ha confirmat la suspensió de la Festa Major 2020, que havia de començar demà i allargar-se fins al dilluns, dia 7.

“Hem de prioritzar la salut per sobre d’altres aspectes”, ha dit l’alcalde Enric Llorca per explicar aquesta decisió. Una mesura que, tot i que estava damunt la taula des de feia mesos, s’ha confirmat ara a causa dels “rebrots que s’estan registrant a la ciutat i al seu entorn les darreres setmanes”, ha afegit el batlle.

Pels mateixos motius, també s’han suspès els actes institucionals programats el dia 11 per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Tot i això, Llorca ha admès a Ràdio Sant Andreu que el consistori no descarta fer una ofrena floral amb limitacions, però ha reiterat que “qualsevol crida a concentracions” que es faci en les condicions actuals és “una irresponsabilitat”.

Com ja va passar amb la Fira de la Primavera, també suspesa per la crisi sanitària, l’Ajuntament destinarà la partida inicialment prevista per a la Festa Major a “fer front a situacions provocades per la pandèmia”.