L’empresa vol fer front a l’augment de la demanda. Foto: Àlex Recolons / ACN

Seat contractarà 250 nous treballadors per reforçar la plantilla de la fàbrica de Martorell davant l’augment de la producció. La companyia crearà un tercer torn a la línia 1 de la planta martorellenca per adaptar-se a l’elevada demanda dels models fabricats en aquesta línia, el Seat Ibiza i el Seat Arona.

Després de dies rumorejant-se aquesta decisió, la direcció de l’automobilística la va confirmar als sindicats dijous passat, dia 1. Les 250 contractacions anunciades seran indefinides i sortiran del personal fins ara contractat per empreses de treball temporal (ETT). La planificació de producció de Seat, que es revisa mensualment, ha augmentat en uns 7.300 cotxes des d’ara fins a finals d’aquest any, i en els últims mesos s’ha incrementat en uns 21.000 vehicles.

Segons va avançar l’ACN, la implantació del tercer torn de l’Arona s’ha fet “a mig gas”, en paraules del president del comitè d’empresa, Matías Carnero. Això es deu al fet que tant la direcció com el comitè d’empresa volen ser “conservador” tenint en compte la volatilitat dels mercats, i més en una situació com l’actual. “Si el 2021 la cosa segueix com avui, el torn passaria a ser complet i s’hauria de contractar més gent”, va dir Carnero al mateix mitjà.