La festa s’havia de celebrar entre el 14 i el 16 d’agost. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Martorell ha decidit suspendre la Festa Major 2020, que s’havia de celebrar entre el 14 i el 16 d’agost. Ja feia dies que l’edició d’enguany penjava d’un fil, però finalment aquest dijous al vespre l’alcalde Xavier Fonollosa ha confirmat la suspensió de la cita més important de l’estiu martorellenc.

Fonollosa, que ha reconegut que el consistori ha esperat “fins al final” per prendre aquesta decisió, ha recordat que encara “hi ha risc d’alimentar la cadena de contagi de la malaltia” i que per això cal evitar aglomeracions. “La situació epidemiològica del conjunt del país des de fa unes setmanes ha impedit la celebració del PAS i ens obliga ara també, per precaució i seguint el consell de les autoritats sanitàries, a suspendre la Festa Major d’enguany”, ha resumit l’alcalde. D’altra banda, s’ha compromès a fer ‘”una festa més grossa i millor” l’any que ve, “si la situació ho permet”.

Tot i que a Martorell no s’ha detectat cap brot de coronavirus, el nombre de contagis i d’ingressos ha augmentat força les darreres setmanes. Actualment, hi ha 41 casos positius al municipi: sis a l’Hospital Sant Joan de Déu (on hi ha sis persones més aïllades pendents del resultat de la prova), cinc a l’Hospital Sagrat Cor i una trentena confinats a casa seva.