Els treballadors ja han iniciat les accions de protesta. Foto: Comitè d’empresa

La direcció de la companyia SBI Connectors, ubicada a Sant Esteve Sesrovires, ha anunciat als treballadors la seva intenció d’endur-se la producció fora d’Espanya, segons un comunicat del comitè d’empresa. Aquesta decisió suposaria aplicar un ERO per acomiadar 47 dels 76 treballadors, és a dir, més del 60% de la plantilla.

SBI Connectors, que actualment forma part del grup francès Sicame, es va crear l’any 1963 amb seu a Sant Esteve, aleshores com a Prefusa. La plantilla i la Federació d’Indústria, Construcció i Agro d’UGT (UGT-FICA) denuncien que la deslocalització és “producte d’una decisió capritxosa motivada pels interessos econòmics del grup Sicame”, que es vol “endur la producció a Turquia i Portugal”. Tot plegat afectarà treballadors que estan vinculats a l’empresa “des de fa més de 35 anys”, lamenten.

REUNIÓ AMB L’ALCALDE CARBONELL
El comitè d’empresa i representants d’UGT-FICA s’han reunit aquesta setmana amb l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, que ha traslladat el seu suport als treballadors. Carbonell s’ha compromès a posar-se en contacte amb la direcció d’SBI Connectors per suggerir “la possibilitat d’estudiar l’elaboració, en aquesta mateixa planta, d’un nou producte”, segons expliquen des del comitè. D’aquesta manera, s’aconseguiria reduir el nombre d’acomiadaments.