Es tracta d’un mòdul de 45 metres quadrats. Foto: Ajuntament

El CAP d’Abrera compta amb un nou mòdul de suport per a l’activitat relacionada amb el coronavirus des de fa dues setmanes. Des de l’Ajuntament es mostren satisfets amb el seu funcionament i celebren que el Departament de Salut hagi decidit instal·lar-lo al municipi: “Es tracta d’un petit canvi amb un gran impacte positiu”, ha dit la regidora de Salut Pública i Benestar, Sara Roca.

El mòdul, de 45 metres quadrats, es troba al pàrquing ubicat entre el mercat municipal i el CAP, i té una consulta, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient. D’aquesta manera, es permet separar encara més els possibles casos de Covid-19 de la resta de pacients del CAP, per tal d’evitar contagis. “La posada en marxa del mòdul sanitari suposa una gran millora tant en l’atenció als usuaris com en la seva seguretat”, celebra la regidora Roca. En la mateixa línia, l’alcalde Jesús Naharro també posa l’accent en la millora de la seguretat i, en general, en “l’augment de la capacitat assistencial a Abrera”.

Salut ha instal·lat mòduls com aquest a vuit municipis més de la regió sanitària Metropolitana Sud, i té previst instal·lar-ne aviat a altres poblacions, entre les quals hi ha Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca. En total, el departament preveu col·locar 120 mòduls arreu de Catalunya abans de l’estiu i estima que tindran una permanència d’entre 2 i 4 anys.