L’Ajuntament s’ha sumat a una campanya per les dones LTB. Foto: Lambda

La Regidoria de Gènere i Igualtat de Sant Esteve s’ha adherit a la campanya ‘Quilòmetres per la diversitat i els drets de les dones LTB’ (lesbianes, transsexuals i bisexuals). Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’associació Lambda –una entitat que treballa “per la diversitat sexual, de gènere i familiar”, tal com expliquen a la seva pàgina web– que s’emmarca en els actes del mes de l’Orgull LGTB.

La proposta consisteix a fer quilòmetres caminant, corrent, nedant, en bicicleta o de qualsevol altra manera. Cada pas que es faci s’anirà sumant a un recorregut virtual arreu del món que després servirà per donar a conèixer les múltiples injustícies i vulneracions de drets que pateixen les dones del col·lectiu LGTBI en diferents indrets. De fet, totes les persones del col·lectiu són víctimes d’aquestes realitats, però enguany la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) se centra en el lema ‘Dones LTB: sororitat i feminisme’, motiu pel qual Lambda s’ha focalitzat també en la mirada femenina.

Tothom, tant persones individuals com entitats, es pot inscriure a aquesta campanya omplint un formulari, indicant el número de dorsal i la manera de fer els quilòmetres. El projecte acabarà aquest diumenge 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI, quan es farà una manifestació virtual per commemorar i reivindicar la lluita del col·lectiu.