Accident a la B-224. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Esteve reclama actuacions que posin fi a la perillositat de la carretera B-224, especialment en punts negres com l’accés a l’escola Àgora i a la urbanització Masia Bach.

En una carta enviada el 17 de gener, l’alcalde, Enric Carbonell, exigia a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat l’execució immediata d’unes intervencions a la B-224 que estaven previstes per al setembre. Tot i que la Generalitat es va comprometre amb el consistori a iniciar les obres abans que comencés el curs escolar, al setembre va anunciar que havia paralitzat les actuacions a la carretera en qüestió per motius econòmics.

A la carta, Carbonell rebutjava aquesta paralització d’una actuació prèviament consensuada i reclamava que es vetllés per la seguretat dels veïns i veïnes del poble, que pateixen diàriament el perill. De moment, la Generalitat no ha emès cap resposta pública.

XIFRES PREOCUPANTS
Uns 18.000 vehicles circulen cada dia per la carretera B-224 al seu pas per Sant Esteve. Les dades del Servei Català de Trànsit alerten de la perillositat d’aquesta via: en els darrers cinc anys, només en aquest tram (el que passa per Sant Esteve), s’han registrat 135 accidents. L’elevada sinistralitat ha deixat 3 víctimes mortals, 8 ferits greus i 219 ferits lleus.