L’Ajuntament i SOREA firmen contra la pobresa energètica. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i SOREA, l’empresa gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, han signat un conveni de col·laboració per crear un Fons de Solidaritat contra la pobresa energètica. L’acord servirà per garantir l’accés a l’aigua potable d’aquelles famílies del poble que no tenen recursos per pagar-la.

El conveni –que té vigència d’un any, prorrogable fins a tres més– contempla la creació d’una comissió de seguiment, que posarà en marxa un protocol d’actuació per atendre els casos de vulnerabilitat econòmica. Integraran aquesta comissió les caps de les àrees de Benestar Social i de Serveis Territorials del consistori, així com responsables de la companyia SOREA.

A més de garantir l’abastament d’aigua, el Fons de Solidaritat alliberarà les persones en situació vulnerable del pagament de les factures que no puguin assumir. Qui vulgui accedir a aquesta ajuda haurà d’adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament, que valoraran les condicions dels sol·licitants per decidir si han de rebre l’ajut o no. A més, el consistori també recorda que “existeixen altres ajuts i bonificacions sobre la factura de l’aigua”, com ara la tarifa per família nombrosa o la tarifa social.

L’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, i Sergi Pla, en representació de SOREA, van signar el document que formalitzava el conveni de col·laboració el 13 de març a l’Ajuntament.