L’empresa ha de contractar el treballador durant un any. Foto: Ajuntament

El Ple municipal de Sant Andreu de la Barca va aprovar, el passat 25 de febrer, les bases d’un programa per subvencionar la contractació de persones que estiguin a l’atur. En total, l’Ajuntament hi destinarà una dotació pressupostària de 75.000 euros.

El requisit que ha de complir l’empresa per rebre aquesta subvenció és fer un contracte d’un any a un treballador actualment aturat. El consistori santandreuenc es farà càrrec de les despeses generades per aquesta contractació.

97 PERSONES CONTRACTADES
Aquest programa per fomentar l’ocupació al municipi no és nou. Es va posar en marxa l’any 2014, de manera que la d’enguany ja és la setena edició. En aquest temps, la proposta ha donat molt bons resultats. “Un total de 90 empreses s’han acollit a la iniciativa, que ha permès la contractació de 97 persones i que ha tingut un cost per l’Ajuntament de mig milió d’euros”, detallen des del govern local.

El consistori assegura que “la meitat dels contractes subvencionats han servit per donar feina a dones i el 36%, a persones de més de 45 anys”. En aquest sentit, l’Ajuntament afirma que “el programa vol afavorir la contractació de persones que estan a l’atur, especialment de col·lectius de risc o els que tenen més dificultats per incorporar-se al mercat laboral, com ara les dones, els joves o els majors de 45 anys”.

Pel que fa als perfils laborals més demandats, aquests són els venedors de botigues i magatzems o empleats administratius per a l’atenció al públic.