L’OMS valora com s’aplica l’estratègia ‘Salut 2020’ a la ciutat. Foto: Ajuntament

L’oficina regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa ha seleccionat Sant Andreu de la Barca com a exemple de ciutat europea que aplica l’estratègia ‘Salut 2020’. La Xarxa europea de ciutats saludables és la que tira endavant aquesta estratègia en l’àmbit dels municipis i, d’entre totes les poblacions que en formen part, Sant Andreu ha estat l’única seleccionada.

El passat dia 17, l’alcalde Enric Llorca va ser a Copenhaguen per participar en la reunió anual d’aquest ens i va explicar als assistents com es materialitza ‘Salut 2020’ al municipi. En aquest sentit, el batlle ha dit a Línia Nord que “l’estratègia estableix una línia innovadora que es diu ‘Salut a totes les polítiques’, que va més enllà del concepte clàssic de salut pública”. Així doncs, aquesta línia també integra conceptes relacionats “amb els determinants socials de la salut, la lluita contra la desigualtat i l’accés a la cultura i a l’educació, entre d’altres”.

Aquest reconeixement de l’OMS a Sant Andreu té el seu origen en la visita que va fer una representant de la institució al municipi, fa gairebé un any, per conèixer el projecte de recuperació de la llera del riu Llobregat. En aquell moment, l’alcalde va aprofitar per explicar-li tot el projecte de ciutat i, arran d’això, l’organisme l’ha considerat exemplar a nivell europeu. Un reconeixement que, per al batlle, “és un orgull”.