El Parc Central havia d’acollir l’acte el dia 25. Foto: Ajuntament

El Montserratí es mira inquiet els brots de coronavirus de Barcelona i la primera corona de l’Àrea Metropolitana. L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, l’únic municipi de la zona que forma part de l’AMB, ha estat el primer a moure fitxa davant d’aquesta situació. Aquest cap de setmana ha anunciat l’ajornament de l’homenatge a les víctimes de la pandèmia, un acte que s’havia de fer al Parc Central el 25 de juliol.

Però aquest no és l’únic esdeveniment que s’ha vist afectat per la mala evolució de les xifres de la Covid-19 a Catalunya. Tots els actes públics, com els concerts i altres activitats presencials de la programació del Festiu, també s’han hagut de posposar per minimitzar el risc de contagis. En la mateixa línia, l’alcalde Enric Llorca va signar divendres un ban demanant a la ciutadania, sobretot a la gent jove, “ajuda i responsabilitat per frenar aquesta pandèmia”.

Durant la primera quinzena de juliol, Sant Andreu ha detectat 9 casos positius de coronavirus i 250 veïns sospitosos d’haver-se contagiat. En paral·lel, a l’hospital comarcal de Martorell hi ha tres pacients de Covid-19 ingressats i cinc persones aïllades pendents del resultat de la prova.