El centre va tancar fa sis mesos, a l’inici de la pandèmia. Foto: Ajuntament

La reobertura del consultori mèdic de Castellví de Rosanes després de sis mesos tancat hauria d’arribar aquest mes de setembre. Almenys aquest és el compromís que va assolir el gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud, Joan Puigdollers, en una reunió amb l’alcalde Adrià Camino a mitjans d’agost, segons ha explicat el batlle a Línia Nord.

Per ara, no se sap la data exacta ni les condicions de la represa de l’activitat al consultori; és a dir, quins dies i en quin horari obrirà, o si s’hi oferirà servei complet o només d’infermeria. Aquestes incògnites es resoldran a partir de la segona quinzena del mes, si tot avança al ritme previst.

Sigui com sigui, de moment, els castellvinencs encara es veuen obligats a desplaçar-se a Masquefa, Gelida, Martorell o Sant Andreu de la Barca per rebre atenció mèdica presencial, tal com han hagut de fer des de març. És per això que, encara que el consultori reobri aquest mes, l’Ajuntament de Castellví vol fer arribar al Departament de Salut les signatures que va començar a recollir el passat juliol: “La queixa veïnal pels sis mesos que el consultori ha estat tancat hi continuarà sent”, diu Camino.

COLLBATÓ, TAMBÉ PENDENT
Salut també va tancar el consultori de Collbató a l’inici de la pandèmia i, ja a finals de juny, es plantejava reobrir-lo “de cara al setembre”, deia la consellera Alba Vergés en una trobada amb l’alcalde Miquel Solà. De moment, però, continua tancat.