Rosalía es va endur cinc dels set premis a què optava. Foto: Reuters / ACN

El fenomen Rosalía és imparable. La cantant sesrovirenca, convertida ja en una estrella internacional, arrasa allà on va. Aquest cop ho ha fet a la gala dels Grammy Llatins, on ha rebut cinc premis –quatre pel disc El mal querer i un per la cançó Con altura– i ha signat una nova actuació memorable.

En la cerimònia, que es va celebrar el dia 14 a Las Vegas, el segon treball discogràfic de l’artista va ser escollit àlbum de l’any i millor àlbum vocal de pop contemporani. A més, també va triomfar en dues categories tècniques: millor empaquetat i millor enginyeria de gravació. A banda, Con altura, un dels dos temes que Rosalía té amb J Balvin, es va endur el premi a millor cançó urbana. Precisament, la sesrovirenca va posar el públic en peu amb aquest èxit i amb A palé, la seva darrera creació.

Tot plegat, en una setmana molt intensa per a ella. El dia 8 va recollir dos guardons a Los40 Music Awards i, la mateixa nit dels Grammy, els premis Ondas la reconeixien com a fenomen musical de l’any.

MISSATGE CONTRA EL FEIXISME
Fora del terreny musical, Rosalía també ha centrat totes les mirades recentment. L’endemà del 10N, la cantant va deixar un missatge molt clar al seu Twitter: “Fuck vox” [sic]. El partit d’extrema dreta va respondre amb una frase que s’atribueix a Ramiro Ledesma, un dels impulsors de Falange Española y de las JONS.