Tot i ser molt lluny dels millors moments del ‘boom’ immobiliari, el mercat al Baix Llobregat Nord consolida una pujada suau. Foto: Arxiu

Les operacions de compravenda d’habitatges al Baix Llobregat Nord es van situar, el segon trimestre d’enguany, en un total de 259 al conjunt dels municipis de més de 5.000 habitants. No s’arribava a aquest registre en un segon trimestre des de l’any 2009, amb la qual cosa es confirma la suau tendència a l’alça del mercat immobiliari local.

El creixement d’operacions ha estat, en termes percentuals, de l’entorn del 38% tant en comparació a l’anterior trimestre –quan es van fer 187 operacions– com del segon trimestre de l’any passat –199 operacions–, segons dades del ministeri de Foment.

La xifra total de transaccions queda molt lluny encara, però, de les 930 que es van registrar a finals del 2005. En l’acumulat de l’any, el nombre d’operacions als municipis de més de 5.000 habitants del Baix Nord arriba a les 446, un 49,6% més que en el primer trimestre del 2015.

MARTORELL, EN PRIMER LLOC
Per municipis, Martorell és qui capitalitza la tendència a l’alça del mercat immobiliari del Baix Nord. L’increment interanual a Martorell es va situar en el 72,41%, en registrar-se 50 operacions, gairebé el doble que les registrades el segon trimestre de l’any passat (29). A Sant Esteve Sesrovires, tot i que el volum d’operacions no va arribar a la vintena, l’increment interanual va ser del 54%. Mentrestant, a Sant Andreu de la Barca es van registrar 61 operacions en el segon trimestre d’enguany, situant l’increment anual en un 52,5%. A més, Sant Andreu de la Barca registra el creixement trimestral més elevat de la zona (74,3%).

A Abrera la tendència va a l’alça doblant el nombre d’operacions d’un trimestre a l’altre del 2016 –de 16 a 30–, cosa que suposa un increment d’un 42,8% respecte del mateix període de l’any passat, mentre que Esparreguera les operacions van augmentar un 12% respecte del trimestre anterior, amb 54 transaccions. Olesa de Montserrat és l’únic municipi del Baix Nord on el nombre d’operacions ha decaigut lleugerament –47 en el segon trimestre d’enguany per 48 en el primer– i situa la diferència interanual en un 6% menys.

 

Els agents confirmen l’alça
però mostren “prudència”

Els resultats de les dades del ministeri de Foment no han passat per alt en els diferents agents immobiliaris del Baix Llobregat Nord. Antonia Fernández, de FyF Gestión Immobiliaria, assegura que “sembla que a poc a poc el sector es va recuperant. El preu a la zona s’ha estabilitzat, però encara hem de ser prudents”. Entre el lloguer i la compra, segons Fernández, “l’interès és en l’opció de compra, de la qual hem notat una tendència a l’alça en els darrers mesos”. El boom immobiliari ha deixat seqüeles en el sector. És per això que Fernández veu “el futur més estable. No es repetiran les puntes altes com en la millor època i ara es garanteix més estabilitat”, apunta Fernández.

D’altra banda, Alfons Raventós, de Finques Rosanes, creu que “hi ha hagut un canvi mental en la societat. Tot i que en temps de crisi hi havia gent amb tots els condicionants per comprar un pis, no ho feia. Ara ha canviat la tendència. Hi ha més confiança i això fa que el mercat es mogui”. Aquesta variació també s’ha detectat en els bancs: “Ara ja ens truquen disposats a concedir hipoteques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram