Un cartell col·locat en un gimnàs de Sant Andreu. Foto: Ajuntament

Aquesta és la segona setmana que els gimnasos han pogut obrir després de passar un mes tancats per l’enduriment de les restriccions un cop acabades les festes de Nadal. Tot i que la represa de l’activitat ha sigut un motiu d’alegria per a molts usuaris i, encara més, per als propietaris, la realitat és que la reobertura ha estat agredolça.

“Quan vam tornar després del tancament de la tardor, hi va haver una allau de nous usuaris. Aquest cop, això no ha passat”, diu Víctor García, treballador del gimnàs Dochan de Sant Andreu de la Barca, que recorda que els primers mesos de l’any acostumen a ser bons moments per als gimnasos. García té clar que la raó principal d’aquesta manca d’usuaris és la incertesa: “Com que ens tanquen i ens obren pràcticament sense avisar, els clients tenen el dubte de fins quan podran venir”, apunta. El mateix ha notat Jesús Amores, el propietari del club esportiu Boxing Amores: “Ha estat un retorn molt fluix”, admet, alhora que reconeix que la limitació de l’aforament al 30% l’afecta bastant perquè té un local “molt petit”.

El fet de no aconseguir noves inscripcions en començar l’any se suma a la fuga d’usuaris que s’ha produït en cada tancament i que ja no s’han recuperat del tot. “Quan no obrim, no cobrem la quota, però igualment hi ha gent que marxa”, explica García. Per acabar-ho d’adobar, gimnasos com el seu han fet grans inversions per adaptar-se a les condicions de la pandèmia. “Hem invertit moltíssim, hem anat més enllà de les mesures obligatòries per garantir la seguretat de tothom”, assegura, lamentant que això no hagi servit per evitar tancaments. “Esperem que la situació millori, perquè si no… mare meva”, diu Amores, sense atrevir-se a acabar la frase.