La pancarta d’Òmnium i l’ANC al centre comercial Montserrat Centre. Foto: Línia Nord

Més premsa i policia que manifestants. Aquesta ha estat la tònica general de les protestes de les entitats independentistes contra la visita del rei Felip VI a la planta de Seat a Martorell. La convocatòria dels Comitès de Defensa de la República (CDR) era a les nou en punt a la plaça Joan Serrats, davant de l’estació d’FGC Martorell Enllaç. A aquella hora, no hi havia ningú, i en un quart d’hora hi ha arribat una desena de persones.

Pel que fa a les convocatòries de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, n’hi havia dues a partir de dos quarts de deu als ponts de l’AP-7 i l’A-2 que envolten la fàbrica. En aquest últim punt, una vintena de persones han desplegat una pancarta amb el lema ‘Catalunya no té rei’, però els Mossos d’Esquadra l’han fet retirar de seguida i els manifestants l’han col·locat davant del centre comercial Montserrat Centre d’Abrera. Al pont de la plaça 19, a l’AP-7, la situació ha estat semblant i la policia també ha fet que els manifestants sortissin de la carretera, tot i que hi han deixat la pancarta.

A més, segons ha explicat un manifestant a Línia Nord, els Mossos haurien aturat els membres dels CDR mentre caminaven des de la plaça Joan Serrats fins als punts de convocatòria d’Òmnium i l’ANC, de manera que no s’han pogut afegir a les protestes més properes a la fàbrica.

Felip VI ha visitat la planta martorellenca al llarg del matí d’aquest divendres acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La visita s’emmarcava en el 70è aniversari de la marca i es produïa un dia després que s’anunciés l’acord entre Seat, Volkswagen, Iberdrola i el govern central per impulsar la primera fàbrica de bateries de l’Estat “a prop de Martorell”.

L’independentisme convoca accions contra la visita de Felip VI a la Seat

Acord entre Seat i el govern espanyol per crear una fàbrica de bateries “a prop” de Martorell