Una de les mobilitzacions dels treballadors d’Aryzta: Foto: CCOO

Els treballadors i la direcció d’Aryzta Bakeries Iberia han arribat a un principi d’acord sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que suposarà el tancament de la planta d’Olesa de Montserrat, deixant 73 persones sense feina.

“El preacord assolit preveu una indemnització de cinquanta dies per any treballat, sense límits, més una quantitat fixa de 500 euros per a cada treballador”, segons ha explicat la secció d’indústria de CCOO aquest dimarts en un comunicat. “Malgrat que finalment no s’ha pogut evitar el tancament de la planta d’Olesa, CCOO d’Indústria valora positivament l’acord, ja que s’han aconseguit unes bones condicions de sortida per a la plantilla, per sobre de les plantejades inicialment per Aryzta”, han afegit des del sindicat.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Olesa, que en el darrer Ple municipal va aprovar una declaració institucional en suport als treballadors de la fàbrica, ha valorat positivament el principi d’acord entre el comitè d’empresa i la direcció. Això sí, l’alcalde Miquel Riera ha lamentat el tancament d’una planta que considera “viable i amb capacitat de producció”.