El consistori vol aturar l’ampliació de l’abocador de Can Mata. Foto: Línia Nord

L’Ajuntament d’Esparreguera ha creat una comissió de seguiment de l’abocador de Can Mata i l’Ecoparc 4, que estarà formada per un representant de cada grup polític municipal i un de la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata. La primera reunió es farà el 24 d’abril i servirà per marcar els objectius i el full de ruta de la comissió, segons informen fonts municipals.

En el darrer Ple municipal, tots els partits van presentar una moció conjunta redactada per la Plataforma pel Tancament de Can Mata i les associacions veïnals de Can Rial, Mas d’en Gall i La Plana. Així, el consistori va reiterar la seva posició contrària a l’ampliació de l’abocador i el seu compromís per aconseguir-ne el tancament, que es materialitzarà amb la nova comissió.

De fet, el desembre passat, l’Ajuntament va presentar al Departament de Territori i Sostenibilitat al·legacions a la totalitat del projecte d’ampliació. Si no aconsegueixen aturar-lo, la vida de l’abocador de Can Mata s’allargarà fins al 2041, onze anys més del previst, i ocuparà 17,3 hectàrees i 4,5 milions de metres cúbics més.

Val a dir que, tal com expliquen fonts municipals, la composició de la comissió de seguiment no serà definitiva fins després de les eleccions municipals, un cop comenci el següent mandat. La intenció és que l’integrin els nous càrrecs electes.