L’alcalde durant l’acte per condemnar l’agressió homòfoba a LTN. Foto: Arxiu

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha rebut un dels premis ‘17 de maig’ que atorga l’Observatori contra l’Homofòbia (OCLH) a les persones, entitats i projectes que afavoreixen el col·lectiu i les polítiques LGTBI. En el cas del batlle, el motiu del reconeixement ha estat la resposta de l’Ajuntament davant l’agressió homòfoba que es va produir a la discoteca LTN Club el passat 8 de febrer.

Per a Rivas, que s’ha mostrat content i agraït pel guardó, el més important és que tant el consistori com la ciutadania van mostrar el seu rebuig contundent als fets, amb una declaració institucional i un acte multitudinari. “Teníem clar que havíem de defensar la idea que tothom pot estimar qui vulgui i com vulgui”, explica l’alcalde a Línia Nord. De fet, el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ja va dir en aquell moment que no és habitual trobar una reacció tan clara per part d’un ajuntament i d’un municipi en general.

Més enllà de la resposta immediata, el consistori ha continuat treballant des d’aleshores per prendre mesures a llarg termini. En aquest sentit, Rivas ha confirmat a aquest mitjà que l’Ajuntament ja s’ha personat com a acusació popular en el cas, un gest que els serveis jurídics municipals han hagut d’estudiar molt perquè “no s’havia fet mai”, ha afirmat. Pel que fa a l’expedient informatiu que l’alcalde va demanar en el seu moment per determinar si la Policia Local havia actuat correctament, la petició està feta però, per ara, no hi ha hagut resposta, un fet que Rivas atribueix als efectes de la crisi del coronavirus.