Les queixes han fet que el decret quedi en suspens. Foto: Ajuntament

Un decret d’alcaldia sobre els horaris màxims dels actes populars a la via pública ha aixecat polseguera entre les entitats olesanes, que han mostrat el seu desacord amb el govern local a través de les xarxes socials durant les últimes setmanes. De fet, arran de la polèmica, l’Ajuntament ha acabat deixant en suspens el document aprovat el mes de juny.

Les queixes van començar al voltant del 15 de juliol, quan entitats, oposició i veïns van constatar que el nou decret suposava limitacions com no poder fer activitats els divendres a partir de les onze de la nit. Cinc dies més tard, el consistori el deixava en suspens al·legant que s’havia “detectat un error en l’horari màxim per a activitats de diumenge a divendres no vigílies de festius”. L’endemà, malgrat aquesta rectificació, una quinzena d’entitats publicaven un manifest conjunt qüestionant el paper del govern municipal, sota el títol ‘Les entitats fem soroll’.

I és que, més enllà del contingut del decret, el teixit cultural olesà lamentava “les formes”, en paraules d’Adrià Carreras, membre del Col·lectiu de Joves de Santa Oliva. Carreras ha explicat a Línia Nord que el document es va aprovar “sense avisar les entitats ni els consells sectorials” i ha recordat que els actes populars es troben “cada cop amb més dificultats”.

A PARTIR D’ARA, PARTICIPACIÓ
Tot plegat, però, sembla que ha acabat bé. El dia 22, l’Ajuntament va convocar les entitats a una trobada amb l’alcalde Miquel Riera; el regidor de Cultura, Xavier Rota, i el regidor de Festes, Jordi López. “Es van disculpar” i es va comprometre a “crear un procés participatiu”, celebra Carreras, que s’ha mostrat “content” amb el resultat de la reunió.