Reunió a la seu de l’Associació de Veïns de Can Rial. Foto: Ajuntament

Durant la primera setmana de setembre, l’Ajuntament es va reunir amb els veïns i veïnes dels barris de Can Rial i Mas d’en Gall, afectats pel Pla director d’infraestructures de la Ròtula Martorell-Abrera. En ambdues trobades, que van comptar amb un gran nombre d’assistents, es va transmetre un rebuig unànime a aquesta proposta de la Generalitat, que va ser sotmesa a informació pública el mes de juny.

Segons fonts municipals, els aspectes d’aquest Pla que afecten els barris d’Esparreguera són el nou eix transversal ferroviari i la construcció d’una variant de la carretera B-231. Tant el consistori com les associacions veïnals consideren perjudicials aquests projectes pel seu impacte mediambiental i per les afectacions a la qualitat de vida dels habitants. Per aquest motiu, l’Ajuntament va anunciar als ciutadans que ja havia presentat les al·legacions oportunes a la Generalitat, i va encoratjar els vilatans a fer-ho, ja fos a títol personal o afegint-se a les demandes realitzades des de les entitats veïnals.

El termini per presentar aquestes al·legacions finalitza a finals d’aquest mes. L’Ajuntament va assegurar durant les reunions que es posaria a disposició de tots els habitants que tinguessin qualsevol dubte sobre aquest aspecte. Per la seva banda, les associacions van oferir un model d’instància per facilitar aquest procés als veïns.