El consistori signa un acord amb l’Agència de l’Habitatge. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han signat dos convenis per ampliar el parc d’habitatge públic del municipi. Així, s’ha rubricat l’acord que permetrà a l’Agència de l’Habitatge comprar dos edificis, fins ara propietat del BBVA, amb un total de 49 pisos, que s’adjudicaran a través de la mesa d’emergències de la Generalitat.

Es tracta de dos immobles ubicats a l’Eixample d’Olesa, en què hi ha onze domicilis ocupats de manera irregular. Les famílies ocupants seran reallotjades quan els informes socials de l’Ajuntament determinin que són vulnerables i es troben en risc d’exclusió residencial, segons afirmen fonts municipals. En aquest cas, afegeixen, se’ls farà “un contracte de lloguer assequible” que no podrà superar el 30% dels ingressos de les famílies. Els criteris per regularitzar aquesta situació vindran marcats per una Comissió de Valoració, formada per dos representants del consistori i dos de l’Agència.

A més d’aquests casos, l’adquisició dels 49 pisos afavorirà l’accés a l’habitatge dels veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat i que tenen un informe favorable de la mesa d’emergències. En aquest sentit, i segons fonts del consistori, l’alcaldessa Pilar Puimedon es va mostrar satisfeta amb l’acord i va destacar la bona col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat. Puimedon va signar els convenis el 9 d’abril, junt amb el president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Agustí Serra.

A aquesta acció se suma la futura construcció de 33 habitatges de lloguer assequible al poble, que començarà l’any 2021.