L’escola Sant Bernat no perdrà cap grup de P3. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat no perdrà cap grup de P3 el curs vinent, malgrat la decisió inicial de la Generalitat, que preveia eliminar-ne un a l’escola Sant Bernat. Segons fonts municipals, “les xifres de preinscripció han donat la raó a l’Ajuntament”.

Els Serveis Territorials d’Ensenyament van decidir, fa uns mesos, eliminar una línia de P3 a l’escola Sant Bernat i passar de 12 a 11 grups al municipi, al·legant la reducció de la natalitat. Davant d’aquesta decisió, el Ple va aprovar el mes de febrer una moció a instàncies del Consell Escolar Municipal, que criticava l’acció del Departament d’Ensenyament. A més, assenyalava que l’escola Sant Bernat no havia estat el centre amb menys demanda l’any anterior, de manera que no hi havia motius per eliminar-hi un grup de P3.

Per tot plegat, tal com indiquen fonts municipals, l’Ajuntament d’Olesa demanava que es mantingués l’oferta i que, en tot cas, es prengués una decisió després de la preinscripció. Tot i que Ensenyament no va canviar d’opinió, finalment, un cop passat el període de preinscripció, s’ha comprovat que hi ha una alta demanda de places a l’escola pública. En conseqüència, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester, ha acceptat mantenir el segon grup del col·legi Sant Bernat.

Per la seva banda, Ballester assegura que la decisió de reduir les línies de P3 a Olesa no va ser mai definitiva. També recorda que les dades d’empadronament no feien pensar en la possibilitat d’igualar la demanda del curs passat.