Màquina per esterilitzar i empaquetar mascaretes. Foto: Ajuntament

No tot són males notícies a Olesa de Montserrat. L’Ajuntament ha anunciat avui que preveu produir fins a 1.700 mascaretes sanitàries gràcies a la col·laboració de ciutadans i empreses que s’han ofert a ajudar voluntàriament.

La companyia abrerenca JP Selecta ha donat al consistori olesà una màquina per esterilitzar les mascaretes valorada en 4.000 euros. D’altra banda, Sealed Air Packaging, una empresa ubicada també a Abrera, ha cedit una màquina empaquetadora i tot el material necessari per fer aquest procediment. A més, la companyia dedicada a la fabricació de gorres quirúrgiques Robin Hat, de Rubí, ha proporcionat el cotó, el filtre i les gomes, elements indispensables per crear unes mascaretes homologades.

Pel que fa al voluntariat ciutadà, els veïns i veïnes d’Olesa que vulguin col·laborar han d’apuntar-se a través de la plataforma Decidim Olesa (inicialment creada per als Pressupostos Participatius). Quan s’hagi acceptat la seva sol·licitud com a voluntaris, rebran a casa seva un kit amb tot el material necessari per començar a produir mascaretes i podran consultar un tutorial amb tots els passos a seguir al canal de YouTube Voluntariat Emergències.