L’enlairament de globus va cloure la Festa Major. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat ha viscut amb intensitat els cinc dies de Festa Major. Centenars de persones es van aplegar al llac del Parc Municipal per contemplar el piromusical del 21 de juny, que va donar la benvinguda a la festa. El mateix escenari va acollir, el dia 25, l’enlairament d’uns 1.750 globus biodegradables, que va posar el punt final a la celebració.

Entremig d’aquests dos actes, el municipi va fer festa grossa gaudint de més d’una trentena de propostes. La primera nit, l’energia del piromusical es va traslladar a la Festa de la Música, que va fer sonar els grans èxits de les últimes dècades. L’endemà al matí, Olesa va celebrar la 1a Trobada Bastonera del municipi, que va comptar amb la Colla Bastonera del Montserratí i el Bastó de Sarrià. A la tarda va arribar el torn de la 40a Trobada de Gegants i, a la nit, els concerts de Buhos i Tremendos van omplir la plaça de Catalunya.

El diumenge 23 al vespre, Olesa va rebre la flama del Canigó, que va iniciar la celebració de la revetlla de Sant Joan. Tot i que la nit va acabar tard, olesans i olesanes van assistir, dilluns al matí, als Tastets de Cervesa Artesanal. Durant el dia hi va haver diverses actuacions, com la de l’Esbart Olesà, que va omplir la Passió amb l’espectacle ‘Antologia’. La Festa de la Llum i el concert ‘En veu de dona’ van ser els actes nocturns. El darrer dia de Festa Major va proposar activitats i tallers pensats especialment per als més petits. La jornada va acabar amb l’enlairament de globus, que van substituir els habituals fanalets per ordre de la Generalitat.