La primera assemblea ordinària de l’entitat es va fer a l’Escorxador d’Olesa. Foto: Ajuntament

L’Escorxador d’Olesa ha estat l’escenari de la primera assemblea ordinària del Parc Rural de Montserrat des de la seva constitució com a associació, ara fa un any i mig. L’acte d’aquest dimarts, que s’hauria d’haver celebrat abans però que va quedar endarrerit per la pandèmia, va servir per fer un balanç de les actuacions que s’han fet en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i els municipis que formen part del Parc Rural.

Per a l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, la reunió va ser positiva perquè va permetre “donar compte d’accions que s’han fet aquest any, definir plans de futur i per constatar que, malgrat la situació sanitària, el Parc Rural ha continuat avançant”. En la mateixa línia, el regidor de Cultura i Patrimoni, Xavier Rota, recorda que la feina de l’associació “ha consistit a posar les bases de múltiples projectes que d’aquí a uns mesos començaran a ser visibles entre la ciutadania, com ara el Banc de terres, la senyalització del Parc Rural, la posada en marxa d’un web propi o l’estudi d’una marca pròpia del Parc Rural del Montserrat”.

Cal recordar que aquest projecte, que feia anys que estava en construcció i que l’any passat per fi va començar a caminar, va néixer amb l’objectiu de protegir i recuperar el sòl agrícola, potenciar la dignificació de l’ofici de pagès, promoure els productes de la terra amb la marca Montserrat, difondre el patrimoni natural i protegir el territori de les activitats especulatives i la pressió urbanitzadora.