Núria Espert interpretarà el ‘Romancero gitano’ de Lorca. Foto: Teatre Romea

El mes de novembre de 2010, Núria Espert visitava Sant Andreu de la Barca per assistir a la inauguració del primer teatre català que portaria el seu nom. Ara, coincidint amb el desè aniversari de l’equipament, l’actriu tornarà al Teatre Núria Espert per delectar el públic santandreuenc amb el Romancero gitano de Federico García Lorca, dirigit per Lluís Pasqual.

La combinació d’Espert i Lorca és la “millor forma de celebrar els deu anys del teatre”, tal com ha dit aquest matí el regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, en la roda de premsa de presentació de la temporada. “Lorca també impregna molt el nostre teatre”, ha assenyalat Beas, que ha recordat que tant la plaça on es troba l’equipament com una de les seves sales porten el nom del poeta de Fuente Vaqueros.

La funció del Romancero gitano està programada el dia 28 de novembre, però la temporada començarà molt abans, el 27 de setembre. Així, l’últim diumenge d’aquest mes la companyia El Patio Teatro oferirà Conservando memoria, una obra per a tots els públics a partir dels 9 anys que se centra en la importància dels records dels avis. La Zanja, de la companyia Titzina, i Lo nuestro, un muntatge de la Sala Flyhard, completen l’oferta teatral per a adults, mentre que el concert En Essència de Gospel Feelings és la gran aposta musical. Per als més petits, hi ha tres propostes: l’obra Hi ha res més avorrit que una princesa rosa?, el concert del grup El Pot Petit i l’espectacle de titelles On vas, Moby Dick?.

El Núria Espert, doncs, ha aconseguit anteposar-se a la situació adversa que travessa la cultura i està a punt de començar una temporada diversa i de qualitat. Això sí, amb un aforament del 50%, amb preses de temperatura a l’entrada i ús obligatori de desinfectant i mascareta.