El públic, en peu, ovacionant Núria Espert. Foto: Línia Nord

“La luna vino a la fragua / con su polisón de nardos. / El niño la mira, mira. / El niño la está mirando”. Embadalit, com el nen del Romance de la luna, luna observa el satèl·lit de la Terra: així es mirava el públic del Teatre Núria Espert la seva actriu predilecta.

La combinació de Núria Espert i Federico García Lorca és sempre un èxit assegurat, i a Sant Andreu de la Barca ho saben. El teatre que porta el nom de l’actriu –i que, per acabar-ho d’arrodonir, es troba a la plaça que porta el nom del poeta– la va acollir amb els braços oberts dissabte, quan va meravellar els santandreuencs amb el duende del Romancero Gitano de Lorca. Tot i que l’actriu estava sola a l’escenari (ella i set butaques, res més), la sensació era que hi havia algú altre. Hi havia, sens dubte, un jove de Fuente Vaqueros que recitava i comentava els seus poemes entre amics.

La funció va acabar, com no podia ser d’una altra manera, amb el públic dempeus i amb una Núria Espert molt agraïda, que després va atendre els mitjans i es va mostrar satisfeta de veure que el teatre funciona i té tanta vida. A més, va deixar anar una dolça advertència: “No us en lliurareu pas, de mi”.

FESTA DE SANT ANDREU
L’obra va formar part de la Festa de Sant Andreu, que es va celebrar del 27 al 30 de novembre amb activitats virtuals però també presencials, com el taller de cuina d’Ada Parellada o l’exposició de les entitats locals. És la primera celebració que fa el municipi en aquest any tan complicat, en què la pandèmia ha trasbalsat –també– els sectors de la cultura i l’oci.