Les comissions es reuniran el 31 d’octubre i el 15 de novembre. Foto: Arxiu

La Generalitat de Catalunya ha desestimat les al·legacions i esmenes presentades al projecte d’ampliació de l’abocador de Can Mata. Com a resposta, els quatre municipis afectats –Esparreguera, Hostalets de Pierola, Masquefa i Piera– es tornaran a reunir per buscar alternatives al creixement de l’equipament. D’una banda, s’ha convocat la comissió tècnica el 31 d’octubre i, de l’altra, la comissió política, el 15 de novembre.

Segons fonts de l’Ajuntament d’Esparreguera, la darrera sessió de la comissió tècnica va ser el mes de maig, però la política fa tres anys que no es reuneix. En aquest sentit, el regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha lamentat, en declaracions al web municipal, que “la comissió no es convoqui amb la freqüència contemplada en els estatuts”, és a dir, cada quatre mesos.

A les trobades hi participen representants dels quatre consistoris implicats, així com l’Agència de Residus de Catalunya, Cespa (empresa explotadora de l’abocador), la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata i el Consell Comarcal de l’Anoia. Les exigències que defensaran els consistoris donaran veu als 200 veïns que, el passat 31 d’agost, es van concentrar davant de Can Mata per rebutjar-ne l’ampliació i reclamar-ne el tancament. Tant ciutadans com polítics creuen que ja han patit molts anys els inconvenients de l’abocador i que ampliar-lo 17 hectàrees i allargar-li la vida fins al 2041 –com preveu el projecte– seria injust. A més, segons Ortí, esperen rebre la solidaritat de l’AMB, que aboca la majoria d’escombraries a Can Mata.