Font dedicada a un dels fundadors d’Aigües Vidal. Foto: Ajuntament

L’estat de l’aigua d’Esparreguera ha tornat a crear controvèrsia darrerament. En les últimes setmanes, veïns i veïnes han expressat a les xarxes socials les seves queixes sobre la mala olor i el mal gust de l’aigua de l’aixeta.

Arran d’aquest fet, el grup municipal d’ERC va presentar una instància demanant al govern local que comprovés la qualitat de l’aigua. Els republicans ho van anunciar el 23 de setembre i, tres dies després, Aigües d’Esparreguera Vidal va fer un comunicat assegurant que “l’aigua subministrada actualment és plenament apta per al consum humà” i que “compleix amb totes les garanties sanitàries i de qualitat exigibles”. En el text, la companyia afirmava que les analítiques realitzades així ho confirmaven.

A banda, l’empresa atribuïa les males olors al fet d’haver tornat a subministrar aigua de la Mina després d’uns set mesos sense fer-ho. En aquest sentit, cal recordar que, el mes de desembre de l’any passat, l’Ajuntament d’Esparreguera va prohibir a la companyia subministrar aigua de la Mina per un altre episodi de males olors. Però el passat mes de juliol, el consistori va aixecar la prohibició basant-se en un informe i unes analítiques favorables elaborades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Sigui com sigui, el comunicat d’Aigües Vidal no respon a la petició d’ERC –compartida per altres grups de l’oposició, com la CUP–, ja que la instància demana que s’analitzi l’aigua a través d’un “organisme extern a l’empresa subministradora”.