Un moment de l’acte de presentació a l’Escorxador. Foto: Moviment Veïnal

La plataforma Moviment Veïnal d’Olesa ha publicat el conte col·laboratiu Una Olesa ben viscuda, creat per una vintena de veïns del municipi. L’acte de presentació, que es va fer el 25 de juliol a l’Escorxador, va aplegar un centenar de persones, entre les quals hi havia representants de diverses entitats locals. Els assistents van poder escoltar les explicacions d’alguns dels creadors del projecte i veure’n les il·lustracions.

El conte és “una reivindicació ciutadana i una denúncia a les constants pèrdues d’espais verds que aquesta vila ha sofert en els darrers vint-i-cinc anys”, diuen des de l’entitat impulsora. Per això, Una Olesa ben viscuda convida a plantejar-se un futur diferent per al municipi, integrant “la veu de la població als processos de canvis urbanístics”. Aquests són, de fet, els objectius que persegueix Moviment Veïnal des dels seus inicis.

Després d’haver sortit del confinament amb molta força i haver organitzat diversos actes al llarg de juny i juliol, aquesta plataforma ciutadana es prepara per reprendre l’activitat el mes de setembre: de moment, ja han programat la pròxima assemblea per al dia 24.