El reconegut pintor martorellenc Jaume Muxart va morir la matinada del 8 de març amb 96 anys. Fill predilecte de Martorell, Muxart va esdevenir una figura internacional de l’art contemporani.

L’artista va néixer el 3 de juliol de 1922 al número 2 del carrer del Mur, en el si d’una família molt arrelada al municipi. De molt petit, es va traslladar a Can Carreras i, l’any 1935, es va establir amb la seva família a Barcelona. De fet, Muxart ja estudiava a la Salle Bonanova des de feia quatre anys. Tot i això, sempre va mantenir el seu lligam amb la població que l’havia vist néixer. Per aquest motiu, el Ple municipal el va nomenar fill predilecte de Martorell el febrer del 2002.

Però el gest d’agraïment més gran que el municipi va atorgar al seu pintor més internacional va ser la creació del museu Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, l’any 2011. Aquest espai, situat a l’antiga Casa Par, acull l’exposició permanent ‘Muxart, color i composició’, en què, a més dels seus quadres, també hi ha escrites a les parets algunes de les seves frases cèlebres. Per exemple, una de les més representatives de la personalitat del geni diu: “Aconsegueixo més en cinc minuts de rauxa que en una hora de seny”. Ara, l’Ajuntament està treballant en el catàleg d’aquesta exposició.

Els éssers estimats i admiradors de Jaume Muxart li van donar un últim adeu al tanatori de Les Corts de Barcelona.