Va guanyar les eleccions municipals de 1979 amb el PSC. Foto: Ajuntament

Enric Térmens Beltran, el primer alcalde d’Olesa de Montserrat escollit democràticament després de la dictadura franquista, va morir ahir, 7 de gener, als 76 anys. L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial per qui va liderar la institució catorze anys no consecutius: entre 1979 i 1984, del 1987 al 1991 i del 1995 al 2000.

Térmens, nascut a Olesa l’11 de setembre de 1944, va fundar l’Assemblea de Catalunya del municipi i l’Agrupació del PSC-Congrés d’Olesa, tal com recorden des del consistori. Es va convertir en el primer secretari del PSC local i va ser candidat a les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979. Va ser escollit alcalde amb els vots dels regidors del seu partit i del PSUC.

El seu camí en la política municipal, però, no va ser del tot tranquil. El 1983, va començar el segon mandat com a batlle, però l’any següent va dimitir per “desavinences” amb els companys del PSC, detalla ara l’Ajuntament. Per això, a les eleccions de 1987, s’hi va presentar encapçalant la candidatura Units per Olesa (UPO), que va guanyar, però, més endavant, va tornar al PSC. L’any 1991, tot i que els socialistes van guanyar les eleccions, Térmens no va ser alcalde perquè CiU i ICV van fer un pacte de govern. El 1995 va tornar a guanyar els comicis i, aquest cop sí, va aconseguir l’alcaldia perquè tenia majoria absoluta, una situació que es va repetir el 1999. Finalment, a principis del 2000, els problemes de salut el van obligar a dimitir.

“Enric Térmens va significar molt, no només per al nostre partit, sinó per a tots els olesans i olesanes”, ha dit el portaveu actual del PSC olesà, Fernando Vicente. “Va transformar la nostra vila, va ser un gran impulsor de les polítiques d’ocupació i un  lluitador pels drets socials. Per això sempre estarà en el record de tota la ciutadania olesana”, ha afegit.