Miquel Solà ha aconseguit la primera victòria republicana en unes eleccions municipals a Collbató. La candidatura d’ERC i el GIC va aconseguir la majoria absoluta el 26-M, amb el 46,43% dels vots (1.018 en total) i 6 regidors. L’any 2015, ERC va obtenir 3 regidors i el GIC, 2. Així doncs, amb la llista conjunta han aconseguit sumar un representant més al consistori.

Per la seva banda, els Socialistes de Collbató, guanyadors fa quatre anys, van rebre el 23,56% dels sufragis (507 vots), passant de 5 a 2 regidors. Junts per Collbató, amb el 17,5% dels vots (414 en total), també va obtenir 2 representants, un més que en els darrers comicis locals.

Per últim, Ciutadans ha entrat per primera vegada al consistori, ja que va aconseguir el 9,26% dels vots (199 en números totals) i 1 regidor. El PP, en canvi, amb només l’1,66% del suport (29 vots), no tindrà presència aquesta legislatura.

ERC i el GIC, amb Miquel Solà i Josep Estradé al capdavant, no necessitaran pactar amb cap altre partit per governar. Així doncs, tot i haver millorat resultats, es probable que JxC surti de l’equip de govern i passi a l’oposició, que tornarà a liderar el grup socialista.

JXCAT VENÇ A LES EUROPEES
La llista de JxCAT, liderada per Carles Puigdemont, va ser la més votada pels collbatonins a les europees, amb el 35,9% dels sufragis. La van seguir la candidatura d’Oriol Junqueras, Ara Repúbliques (27,11%), i el PSC de Josep Borrell (13,96%).