El risc de brot al municipi ja supera els 2.000 punts. Foto: Arxiu

El coronavirus no dona treva a Martorell i els casos continuen augmentant sense aturador, fins al punt que s’ha convertit en el tercer municipi amb més risc de brot de Catalunya en arribar als 2.125 punts, només per darrere de Vic (2.500) i Palafrugell (2.185), amb dades d’aquest dilluns.

Hi ha 323 martorellencs contagiats confinats a casa seva, mentre que a l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha catorze ingressats amb el virus –alhora que dotze persones estan a l’espera del resultat de la prova PCR– i al Sagrat Cor, n’hi ha 23, segons l’última actualització de xifres que l’Ajuntament va publicar ahir. En paral·lel, són 44 els grups escolars confinats als centres educatius del municipi.

És per això que, la nit de divendres a dissabte passat, va entrar en vigor al municipi un decret d’alcaldia amb noves mesures per controlar la pandèmia, més enllà de les imposades per la Generalitat i el govern central. El decret, que estarà en vigor almenys fins al 7 de novembre, comporta el tancament temporal dels equipaments esportius i culturals, els esplais de gent gran, els parcs i jardins públics, i les zones d’esbarjo i esportives de la via pública. També s’ha suspès la prestació presencial dels serveis esportius, de l’Aula Municipal d’Anglès, de l’Escola Municipal de Música, l’Aula d’Art i l’Espai Jove Punt Nord. Alhora, s’han prohibit els actes i activitats a tots els espais públics.

L’Ajuntament informa que, mentre duri el decret (que es pot prorrogar), “no s’exigirà el pagament de les taxes o dels preus públics corresponents als serveis i a les activitats municipals que deixen de prestar-se, tret d’aquells que continuïn la seva prestació de forma virtual, als quals s’aplicarà una reducció del 50% de l’import”.

Martorell és la població del Montserratí que es troba en una situació més complicada, però tots els municipis de la zona tenen un risc de brot molt alt, especialment Sant Andreu de la Barca (1.311) i Esparreguera (1.097).