Una imatge de la fira de 2019, l’última que es va celebrar. Foto: Grisphoto / Ajuntament

La Fira de Primavera de Martorell torna aquest any del 23 d’abril al 2 de maig, amb un programa farcit d’activitats presencials que compliran totes les mesures de seguretat. Per controlar els límits d’aforament, la majoria dels actes requeriran reservar entrada. D’aquesta manera, el municipi recupera una de les seves grans festes, després que l’any passat quedés completament suspesa per la pandèmia.

Seran deu dies plens de cultura i oci, que arrencaran amb el pregó a càrrec de l’actor Boris Ruiz i que tindran com a plats forts els concerts de Buhos i Manu Guix, el monòleg Bona Gent de Quim Masferrer i l’espectacle del Mag Lari, entre d’altres. També hi haurà espai per als actes tradicionals de la Fira de Primavera, com els mercats d’artesania o una mostra de balls de cultura popular, amb la participació de les colles locals de gegants, capgrossos, diables i bastoners, a més de la Martukada.

No faltaran cites tan vinculades a la fira com les visites teatralitzades als museus Vicenç Ros i l’Enrajolada, la gala d’entrega del Premi Vila o la final del Concurs de Cant Josep Palet. Precisament, el piromusical que marcarà la cloenda de la festa anirà dedicat a aquest tenor martorellenc, amb motiu dels 75è aniversari de la seva mort.