El consistori vol millorar el servei de pediatria del CAP. Foto: Ajuntament

Martorell reclama solucions per poder garantir un bon servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària (CAP). El consistori denuncia manca de pediatres i de places de metges interns residents (MIR) especialitzats en aquesta branca de la medicina. Per això, insta tant al Departament de Salut com al Ministeri de Sanitat a donar una resposta a aquest problema.

La demanda sorgeix d’una moció presentada pel grup municipal del PSC al Ple del mes de febrer, que va ser aprovada per unanimitat. El text es basa en l’alerta de la Societat Catalana de Pediatria (SCP), que assegura que falten “entre 250 i 300 pediatres per cobrir l’atenció mèdica als infants i garantir una assistència de qualitat”. També apunta que les conseqüències d’aquesta mancança s’agreugen per l’augment de 40.000 infants a Catalunya en els darrers vuit anys. Davant d’aquesta situació, segons la SCP, els infants són atesos sovint per metges de família i no per pediatres.

Durant la sessió plenària, el portaveu dels socialistes martorellencs, Lluís Tomàs, va demanar a la Generalitat que faci un estudi sobre les necessitats de pediatria a l’atenció primària, que doti els CAP d’aquesta especialitat, que deixi de “concentrar serveis” i que faciliti “la permanència dels i les especialistes”.

Per la seva banda, l’alcalde Xavier Fonollosa va reclamar al ministeri de Sanitat la creació de “més places de residència de pediatria”. Tot i que va assegurar que a Martorell la situació no és tan greu com en altres municipis amb CAP, el batlle va reconèixer que seria necessari comptar amb “un pediatra més”.