Les obres per ampliar l’equipament encara no han començat. Foto: Arxiu

El Ple municipal va aprovar, en la primera sessió de l’any, una moció per demanar al Departament de Salut de la Generalitat que executi el Pla Director de l’Hospital de Martorell, que ha de servir per fer realitat les millores previstes a l’edifici.

Segons va detallar la regidora de Salut, Soledad Rosende, el text reclama “la dotació econòmica necessària” per tirar endavant les reformes que han de “donar resposta a la demanda assistencial” del centre, així com l’elaboració d’un “calendari consensuat per executar el Pla Director”. A més, reivindica “la formació de més professionals de les especialitats deficitàries” i la millora de les condicions laborals dels treballadors de l’hospital.

La proposta, presentada per Junts per Martorell, va tirar endavant amb els vots favorables del PSC, ERC i Cs i l’abstenció de Movem. Sobre aquesta última decisió, el líder de Movem, Xavier Sáez, ha afirmat a aquest mitjà que des del grup estan a favor de les obres de l’hospital, però que no van poder votar a favor de la moció perquè no tenien prou informació: “No hem vist aquest Pla Director”, ha lamentat. D’altra banda, ha recordat que “cap banc ha volgut finançar les obres” i que, per això, ha calgut demanar finançament a la Generalitat. En aquest sentit, els preocupa que els diners públics “es destinin als pacients de mútues privades”, una qüestió que ja va sortir al Ple i sobre la qual l’alcalde Xavier Fonollosa va apuntar que “prop del 98% de les atencions que es fan a l’hospital són a través del Servei Català de la Salut”.

Amb tot, cal recordar que les llistes d’espera del centre martorellenc poden arribar a l’any en algunes especialitats i que els treballs d’ampliació, que havien d’engegar l’1 d’agost i acabar el 2027, encara no han començat.