La Fira, 10 dies plens d’activitats. Foto: Carles Porta / Ajuntament

La Fira de Primavera de Martorell omplirà deu dies d’espectacles, concerts i propostes diverses per a totes les edats. El programa d’activitats presentat per l’Ajuntament no ha deixat cap buit entre el 26 d’abril i el 5 de maig.

Abans de començar, el dia 24 hi haurà un tastet d’allò que vindrà després, amb el ball de la gent gran, una sessió del cicle ‘Redescobrint Pujols’ i el laboratori musical amb Joan Colomo. El veritable tret de sortida, però, arribarà el dia 26, amb el pregó a l’Enrajolada del dissenyador de moda martorellenc Karim Adduchi.

A partir d’aquí, el municipi gaudirà de tot un ventall d’activitats. Entre les propostes culturals, destaca el consolidat Premi Vila, que celebra enguany la seva 44a edició, així com l’exposició ‘Joan Brossa: Escolteu aquest silenci’ o les visites teatralitzades a l’Enrajolada. L’escenari de la nova Nau 2 de Ca n’Oliveras acollirà el gruix de l’oferta musical. Hi actuaran tant grups de la talla d’Els Catarres com artistes, bandes i DJ’s locals.

Tot i incorporar grans novetats, la Fira no deixa de banda la tradició. Hi haurà moltes mostres de cultura popular: diverses cercaviles, un correfoc, la 3a Festa Bastonera, una jornada castellera, ballades de sardanes i una trobada gegantera.

Una proposta especialment característica de la Fira és la representació de la llegenda del Pont del Diable, que aquest any anirà a càrrec de la Fura dels Baus. L’espectacle promet ser un dels grans moments de la festa.

LES FIRES DINS DE LA FIRA
La Fira de Primavera inclou un gran nombre de fires, mostres i mercats de tota mena. Durant els dies de celebració, Martorell acollirà, entre d’altres, el Martotren (la fira de maquetisme ferroviari) o la 6a Mostra del Transport. La 5a Fira Gastronòmica, la Fira de l’Artesania, el Mercat Ramader i la Mostra de Moda posaran en valor diferents oficis. Durant l’últim cap de setmana de Fira tindrà lloc el Daltabaix, que integra la 27a Fira Infant i la 15a Fira Jove.

L’edició clourà, com cada any, amb un piromusical a la plaça de les Cultures.