La plaça de l’Església es va omplir de gom a gom. Foto: Grisphoto / Ajuntament

Martorell ha celebrat l’arribada de la tardor reivindicant el seu passat vinícola amb una multitudinària edició de la Festa del Roser. Del 27 de setembre al 6 d’octubre, el municipi va acollir un gran nombre d’activitats gastronòmiques, culturals i lúdiques amb el vi com a fil conductor.

La Torre de les Hores va ser l’escenari de la primera proposta del programa: ‘Vins, ocells i música’. Xavier Zamarra, del Celler d’en Xavi, va oferir un tast de vins acompanyat de reflexions ornitològiques i musicals del filòsof Francesc Pujols. Durant el cap de setmana dels dies 28 i 29, les propostes culturals van agafar força. Del dissabte, destaca el concert d’Amazing Gospel a l’Enrajolada en benefici de Som Capaços, mentre que de diumenge despunta l’espectacle de circ Dékoncert i el concert Festa dell’Opera. A més, el mateix dia es van fer les primeres visites teatralitzades de Museus Martorell, que enguany s’han fet a l’Enrajolada, al Vicenç Ros i, com a novetat, a la Farmàcia Bujons.

El programa d’activitats no va frenar entre setmana. Dilluns, un taller i una taula rodona sobre el vi van omplir la tarda i, al vespre, la Banda Simfònica de Martorell va oferir el concert Vi a banda. Dimarts, després del cinefòrum a la Casa de Cultura, les artistes Nina Cintas i Txell Gené van portar la seva música a El Progrés, en un acte de descoberta de la DO Penedès i la DO Costers del Segre, la convidada del ViMart d’enguay. La tarda de dimecres va comptar amb tallers, xerrades i, fins i tot, un tast de vins per a porró. Dijous al vespre, l’Espai Bombolles va promoure el Corpinnat, una nova marca col·lectiva de vins escumosos del Penedès.

INTENS FINAL DE FESTA
Els tres últims dies de la Festa del Roser van ser els més intensos de la celebració. Divendres al vespre, mentre tenia lloc el correfoc infantil a la Vila, El Progrés acollia la 24a Trobada d’Entitats, que va comptar amb 400 assistents. A la nit, va entrar en joc la Nau 2 de Ca n’Oliveres, que va ser l’escenari de tres concerts tribut.

El matí de dissabte va estar ple de visites teatralitzades als museus municipals, mentre que, a la tarda, el vi va recuperar el protagonisme. La Festa del Most va ser un dels atractius principals del programa, ja que va comptar amb el pregó de Marc Ribas, cuiner i presentador de TV3, a més de la recollida i trepitjada de raïm i la cercavila del Most.

A partir de les sis de la tarda, la 9a edició de la Fira de Vins i Caves de Martorell, el ViMart, es va desplegar a la plaça de l’Església. Des de l’hora d’obertura i fins a la matinada, hi van passar més de 3.000 visitants, convertint el ViMart, un cop més, en l’acte més multitudinari del Roser.

Al llarg del vespre i la nit, van tenir lloc tres grans propostes més: el correfoc de la Colla de Diables; el 8è Vi, Moda i Estilisme als jardins de l’Església i l’espectacle Òpera al balcó a la Casa Palet, a càrrec d’Irene Mas i César Cortés. A banda, a la Nau 2 van actuar tres DJ de nivell: Enka, Mireia DG i Núria Scarp.

El darrer dia festiu va arrencar amb un matí ple de paradetes. El 15è Mercat del Trasto, la 19a Fira del Disc i de la Música i la Fira d’Artesania de la Vila es van combinar amb activitats com la Trobada de Puntaires i el 32è Aplec del Roser. A la tarda, els més petits van gaudir de la gira Naturalment de Dàmaris Gelabert, tota una ídola infantil. Més tard, va ser el torn dels adults, ja que els mítics Faemino y Cansado van actuar a El Progrés en el marc del cicle ‘Monoloaddictes’. Amb aquesta proposta, que va fer riure unes 500 persones, va acabar la Festa del Roser 2019.