Martorell acull una trobada amb 140 ginecòlegs i llevadores. Foto: Hospital

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha estat l’entitat organitzadora de la 36a Reunió de Ginecòlegs i Obstetres i la 13a Reunió de Llevadores i Infermeres de Catalunya. Els actes, celebrats de manera conjunta, han portat a Martorell més de 140 professionals d’aquest àmbit.

L’objectiu de la jornada, que va tenir lloc el 22 de març al Centre Cultural, era fomentar l’intercanvi d’opinions i d’experiències mèdiques. Per al director-gerent de la Fundació, el doctor Manuel Álvarez, aquest intercanvi aporta “coneixement a tots els centres hospitalaris de Catalunya”.

En aquest sentit, es van debatre diversos temes, com ara les intervencions ginecològiques amb estada ‘0’ des del punt de vista clínic o l’organització i la responsabilitat compartida entre llevadores i obstetres en els processos obstètrics. També van parlar sobre la implicació del personal d’infermeria en aquests processos, així com de la importància que té la rehabilitació del sol pèlvic en el postpart. A més, els ponents van analitzar casos específics i van presentar les primeres dades de la Casa de Parts, una de les innovacions de l’Hospital de Martorell, que va entrar en funcionament fa poc més d’un any.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va destacar el networking o treball en xarxa que suposen trobades com aquesta, ja que apleguen treballadors dels hospitals comarcals d’arreu del territori. Per la seva banda, el Dr. Álvarez va posar en valor el “treball coordinat, transversal, en equip i amb un bon ambient”, ja que és “una base sobre la qual construir uns resultats clínics i assistencials d’excel·lència”.

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, és un centre de referència en ginecologia. Una prova d’això és la posada en marxa, a finals de l’any 2017, de la primera i única casa de parts naturals de Catalunya. Per això, el responsable del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del centre, Dr. Fernando Gómez, i la directora d’Infermeria de l’Hospital de Martorell, Míriam Algarra, han estat els encarregats d’organitzar enguany la trobada.