L’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, en una imatge d’arxiu. Foto: Línia Nord

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’ha abaixat finalment les retribucions per assistència als òrgans col·legiats de l’Ajuntament per igualar-les a les de la resta de regidors que, com ell, no tenen dedicació total ni parcial. Fa un mes, Llorca ja es va comprometre a igualar totes aquestes percepcions, però no va especificar si ell passaria a cobrar menys o si, per contra, la resta de regidors passarien a cobrar més. Aquest dimecres, durant el Ple per aprovar el pressupost de 2021, els dubtes s’han dissipat.

En la mateixa línia, el sou dels regidors del govern amb dedicació exclusiva ha quedat congelat. “Per a Fem Sant Andreu, era una línia vermella del tot inadmissible que s’augmentessin les percepcions dels polítics municipals en temps de crisi econòmica”, ha dit el cap de l’oposició, Marc Giribet, en el Ple. Precisament, Fem va ser la formació que va demanar un Ple extraordinari el novembre passat per debatre sobre les retribucions de l’alcalde i el sou d’alguns regidors.

D’una banda, denunciaven que el batlle cobrés, de mitjana, un 50% més que la resta de regidors per assistir als òrgans col·legiats i, de l’altra, qüestionaven que els regidors del govern amb dedicació exclusiva s’haguessin “adherit al conveni col·lectiu dels treballadors de l’Ajuntament sense ser-ho”. Aquest mes de desembre, un informe jurídic elaborat per la Diputació de Barcelona va donar la raó al partit de l’oposició.

Llorca accepta les crítiques de Fem i canviarà les retribucions

L’informe de la Diputació dona la raó a Fem sobre les retribucions de Llorca