Diverses persones han denunciat que no els han acceptat a urgències. Foto cedida

La situació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell és cada cop més preocupant. Aquest migdia, diverses persones han denunciat que, després de “75 minuts esperant”, han constatat que el centre havia deixat d’admetre urgències, una informació que el president del comitè d’empresa de l’hospital, Diego López, ha confirmat a Línia Nord. “Estem col·lapsats: ahir hi havia quaranta ingressos a urgències sense llit, no tenim capacitat per a més gent”, ha lamentat López.

Davant d’aquesta situació, el centre ha passat a acceptar casos urgents només quan se li pot donar l’alta a un altre pacient. De fet, ahir a la tarda ja es van començar a “derivar les ambulàncies a altres hospitals, en funció de la patologia del malalt”.

Cal recordar que a Sant Joan de Déu hi ha 132 casos de coronavirus, dels quals 73 són personal sanitari i 59 són pacients. A banda, al Sagrat Cor s’han detectat setze casos més de Covid-19 i hi ha vint veïns de Martorell ingressats a casa seva; per tant, són 168 els casos confirmats al municipi.