El centre s’ha adherit al projecte Mentali. Foto: Ajuntament

L’escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires donarà els aliments del menjador que no necessiti a les famílies vulnerables del municipi. El col·legi s’ha afegit al projecte Mentali, una iniciativa local nascuda l’any 2017 per aprofitar l’excedent alimentari dels centres educatius i destinar-lo a persones desfavorides.

La missió del projecte Mentali és “abastir amb àpats preparats les famílies de la població que ho necessitin, sigui per la seva situació econòmica com per la seva situació de dependència, amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari i promocionar la solidaritat comunitària”, expliquen des de l’Ajuntament.

El funcionament d’aquesta iniciativa és el següent: els aliments no servits es congelen i l’empresa responsable del menjador escolar, Hostesa, s’encarrega de la infraestructura per conservar-los. L’entitat solidària Suyana aporta el material necessari perquè l’aliment arribi a la família destinatària en les millors condicions nutritives i de seguretat alimentària, “sempre seguint les recomanacions i els requisits higiènics del Departament de Salut de la Generalitat”, detalla el consistori.

Cada recipient s’identifica amb una etiqueta on consta la data de caducitat, la procedència de l’aliment, el nom del plat i informació sobre el seu consum adequat. Els voluntaris s’encarreguen de la recollida d’aliments, que es fa un o dos cops cada quinze dies, mentre que la distribució la fa personal de l’Ajuntament.

L’adhesió de La Roureda al projecte Mentali neix d’un acord de col·laboració entre l’empresa Hostesa (contractada per l’AMPA per gestionar el servei de menjador de l’escola), l’Ajuntament de Sant Esteve, l’entitat local Suyana i els voluntaris que hi participen.